OGSA CAL

  • Toplam Azot(N) %8
  • Nitrat Azotu (N-NO3) %8
  • Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) %14
  • Suda Çözünür Bor (B) %0.2
Bitkiler Uygulama Miktarı Yapraktan Uygulama
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak 100 Litre Suya 150–200 cc
Marul, Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar 100 Litre Suya 150–200 cc
Patates, Havuç, Soğan, Sarımsak ve Şeker Pancarı 100 Litre Suya 150–200 cc
Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt) Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne, Ayva, Muz ve Nar 100 Litre Suya 200–250 cc
Kesme Çiçek, Bağ ve Çilek 100 Litre Suya 200–250 cc
Zeytin, Antep Fıstığı, Badem, Fındık 100 Litre Suya 200–250 cc
Pamuk, Soya Fasulyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek, Ayçiçeği, Nohut, Bezelye, Fasulye, Buğday, Arpa, Çeltik ve Yulaf 100 Litre Suya 150–200 cc
Tütün, Çay 100 Litre Suya 150–200 cc

OGSA CUP

  • Suda Çözünür Bakır (Cu) %5
Bitkiler Kullanım Şekli Kullanım Dozu
Sera Bitkileri Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Meyve Ağaçları, Zeytin Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Mısır, Ayçiçeği, Tütün, Pamuk Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Sebzeler (Açık Tarla) Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Bağ Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Baklagiller Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Tarla ve Endüstri Bitkileri Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Yem Bitkileri Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su
Kesme Çiçek ve Yeşil Alanlar Vegetasyon süresi boyunca 2 – 3 uygulama 150 – 200 cc / 100 L Su

OGSA DRIP 15-30-15

  • Toplam Azot (N) %15
  • Amonyum Azotu (N-NH4) %8
  • Nitrat Azotu (N-NO3) %4.2
  • Üre Azotu (N-NH2) %2.8
  • Nötral Amonyum Sitrat ve Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5) %30
  • Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5) %30
  • Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %15
Bitkiler Dozaj Uygulama Zamanı
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Çavdar, Mısır 250 – 500 g / da Kardeşlenme döneminde yapraktan ot ilacı ile birlikte uygulanır.
Şekerpancarı, Patates, Havuç 2 – 3 Kg / da Birinci ve ikinci çapadan sonra damlama ile uygulanır.
Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan, Kabak 2,5 – 5 Kg / da Çiçeklenme dönemine kadar topraktan 7-15 günde bir damlama sulama ile uygulanır.
Marul, Tere, Maydanoz, Roka 250 – 500 g / da Sezon başında 2-3 hafta ara ile yapraktan en az 2 defa uygulanır.
Meyve Ağaçları 2 – 4 Kg / 100 L Su Sezon başında 3-4 hafta ara ile damlamadan en az 2 defa uygulanır.

OGSA DRIP 16-8-24

  • Toplam Azot (N) %16
  • Amonyum Azotu (N-NH4) %6.7
  • Nitrat Azotu (N-NO3) %5.3
  • Üre Azotu (N-NH2) %4
  • Nötral Amonyum Sitrat ve Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5) %8
  • Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5) %8
  • Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %24
Bitkiler Dozaj Uygulama Zamanı
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Çavdar, Mısır 250 – 500 g / da Başaklanma döneminde yapraktan pas ilacı ile birlikte uygulanır.
Şekerpancarı, Patates, Havuç 2 – 3 Kg / da Birinci ve ikinci çapadan sonra damlama ile uygulanır.
Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan, Kabak 2,5 – 5 Kg / da Çiçeklenme dönemine kadar topraktan 7-15 günde bir damlama sulama ile uygulanır.
Marul, Tere, Maydanoz, Roka 250 – 500 g / da Sezon sonlarında 2-3 hafta ara ile yapraktan en az 1 defa uygulanır.
Meyve Ağaçları 2 – 4 Kg / 100 L Su Sezon sonunda 1-2 hafta ara ile damlamadan en az 4 defa uygulanır.

OGSA DRIP 20-20-20

  • Toplam Azot (N) %20
  • Amonyum Azotu (N-NH4) %2
  • Nitrat Azotu (N-NO3) %2
  • Üre Azotu (N-NH2) %16
  • Nötral Amonyum Sitrat ve Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5) %20
  • Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5) %20
  • Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %20
Bitkiler Dozaj Uygulama Zamanı
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Çavdar, Mısır 250 – 500 g / da Kardeşlenme döneminde yapraktan uygulanır.
Şekerpancarı, Patates, Havuç 2 – 3 Kg / da Üçüncü çapadan sonra damlama ile uygulanır.
Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan, Kabak 2,5 – 5 Kg / da Sezon boyunca topraktan 7-15 günde bir damlama sulama ile uygulanır.
Marul, Tere, Maydanoz, Roka 250 – 500 g / da Sezon boyunca 2-3 hafta ara ile yapraktan uygulanır
Sezon boyunca 2-3 hafta ara ile yapraktan uygulanır 2 – 4 Kg / 100 L Su Sezon boyunca 3-4 hafta ara ile damlamadan uygulanır.

OGSA K

  • Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %30
Bitkiler TopraktanLitre / da(Damlama Sulama) Yapraktancc / da Uygulama Şekli ve Zamanı
Sebzeler (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Fasulye, Kavun, Karpuz, Soğan, Havuç, Patates, Çilek) vs 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc Dikimden itibaren hasat sonuna kadar 15-20 gün ara ile 3-4 tekerrürde uygulanır.
Tütün 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc 1) Fide döneminde 2) İlk çapadan sonra3) İlk kırımdan sonra
Patates, Şekerpancarı, Yerfıstığı vs. 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc 1) Çiçek öncesi 2) Çiçek sonrası
Fındık, Ceviz, Zeytin, Badem vs. 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc 1) Çiçek öncesi 2) Meyve tutumunda
Çilek, Kesme Çiçek, Bağ, Muz vs. 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc Gelişme döneminde 3-4 uygulama
Narenciye ve Diğer Tüm Meyve Ağaçları 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc Üç uygulama tavsiye edilmektedir;1) Tomurcuk ve çiçeklenmenin hemen öncesinde2) Meyve oluşumunda3) Hasattan sonra
Pamuk 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc 1) 3-5 yapraklı iken 2) Tarak başlangıcında
Tarla Bitkileri 1,5 – 2,5 L 100 – 200 cc Kardeşlenme Döneminde

OGSA MIX

  • Suda Çözünür Bor (B) %2
  • Suda Çözünür Bakır (Cu) %1
  • Suda Çözünür Demir (Fe) %5
  • Suda Çözünür Mangan (Mn) %4
  • Suda Çözünür Çinko (Zn) %6
Bitkiler Dozaj Uygulama Zamanı
Örtü Altı Bitkileri(Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 100 g / 100 L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
Açık Alan Sebzeleri(Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 125 g / 100 L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
Tahıl, Yem, Baklagil ve Endüstri Bitkileri (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasulye, Mısır, Ayçiçeği, Arpa, Yonca) 125 g / 100 L Birinci çapada ve bu çapa üzerinden 1 ay geçtikten sonra olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
Yumrulu Bitkiler(Pancar, Havuç, Patates, Turp) 125 g / 100 L Birinci çapada ve bu çapa üzerinden 1 ay geçtikten sonra olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
Narenciye(Portakal, Mandalina, Limon) 100 g / 100 L İlkbahar (Yeşil aksam safhası) ve sonbaharda olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir. Sezon boyunca iz element ihtiyacı görüldüğünde yapraktan uygulama yapılabilir.
Sert Çekirdekli Meyveler(Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin, Fındık) 100 g / 100 L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
Yumuşak Çekirdekli Meyveler(Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 100 g / 100 L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
Yaprağı Yenen Yeşil Bitkiler(Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 75 g / 100 L Sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.

OGSA NITRO

  • Toplam Azot (N) %20
  • Amonyum Azotu (N-NH4) %4.6
  • Nitrat Azotu (N-NO3) %6
  • Üre Azotu (N-NH2) %9.4
  • Suda Çözünür Demir (Fe) %0.2
Bitkiler Kullanım Zamanı Yapraktan Uygulama Damlama Sulama İle Uygulama
Sera Sebzelerinde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 250-300 cc 1000 cc / da
Açık Alan Sebzelerde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 200-250 cc 1000 cc / da
Kışlık Sebzelerde (Kıvırcık, Marul, Pırasa, Ispanak, Lahana) Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 200-250 cc 1000 cc / da
Yumrulu Bitkiler (Patates, Soğan, Sarımsak, Havuç) vb. Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 250-300 cc 1000 cc / da
Kavun, Karpuz, Kabak, Çilek Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 250-300 cc 1000 cc / da
Tüm Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları Yaprak oluşumunda ve sonrasında 100 L Suya 300-350 cc 1000-1200 cc / da veya 80 cc / Ağaç
Tüm Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları Yaprak oluşumunda ve sonrasında 100 L Suya 300-350 cc 1000-1200 cc / da veya 80 cc / Ağaç
100 L Suya 300-350 cc 1000-1200 cc / da veya 80 cc / Ağaç
Narenciye, Muz, İncir, Zeytin Çiçeklenme öncesi ve sonrası 100 L Suya 300-350 cc 1000-1200 cc / da veya 80 cc / Ağaç
Bağlarda ve Kesme Çiçekçilikte Çiçeklenme öncesi ve sonrası 100 L Suya 250-300 cc 700-800 cc / da veya 20 cc / Omca
Endüstri Bitkileri (Ayçiçeği, Mısır, Soya, Yer Fıstığı, Kanola) Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 300-350 cc 1000 cc / da
Tarla Bitkileri (Buğday, Arpa, Çeltik, vb.) ve Yeşil Alanlar Yabancı Ot ilacı ile 100 L Suya 250-300 cc --------

OGSA NPZn

  • Toplam Azot (N) %5
  • Üre Azotu (N-NH2) %5
  • Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5) %25
  • Suda Çözünür Bor (B) %0.1
  • Suda Çözünür Demir Fe) %0.05
  • Suda Çözünür Çinko (Zn) %3
Bitkiler Kullanım Zamanı Yapraktan Uygulama Damlama Sulama İle Uygulama
Sera Sebzelerinde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 250-300 cc 1000 cc / da
Açık Alan Sebzelerde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 200-250 cc 1000 cc / da
Kışlık Sebzelerde (Kıvırcık, Marul, Pırasa, Ispanak, Lahana) Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 200-250 cc 1000 cc / da
Yumrulu Bitkiler (Patates, Soğan, Sarımsak, Havuç) vb. Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 250-300 cc 1000 cc / da
Kavun, Karpuz, Kabak, Çilek Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 250-300 cc 1000 cc / da
Tüm Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları Yaprak oluşumunda ve sonrasında 100 L Suya 300-350 cc 1000-1200 cc / da veya 80 cc / Ağaç
Tüm Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları Yaprak oluşumunda ve sonrasında 100 L Suya 300-350 cc 1000-1200 cc / da veya 80 cc / Ağaç
Narenciye, Muz, İncir, Zeytin Çiçeklenme öncesi ve sonrası 100 L Suya 300-350 cc 1000-1200 cc / da veya 80 cc / Ağaç
Bağlarda ve Kesme Çiçekçilikte Çiçeklenme öncesi ve sonrası 100 L Suya 250-300 cc 700-800 cc / da veya 20 cc / Omca
Endüstri Bitkileri (Ayçiçeği, Mısır, Soya, Yer Fıstığı, Kanola) Gelişme döneminde ve sonrasında 100 L Suya 300-350 cc 1000 cc / da
Tarla Bitkileri (Buğday, Arpa, Çeltik, vb.) ve Yeşil Alanlar Yabancı Ot ilacı ile 100 L Suya 250-300 cc --------
TOP